Op woensdag 11 juli hebben Annie van de Riet (voorzitter raad van Toezicht) en Janny Wingelaar (bedrijfsleider De Til Groep) na een verbouwingsperiode van 6 weken onze vernieuwde Raadzaal onder toeziend oog van vele genodigden officieel geopend. Met de verbouwing hebben we een volgende stap gezet in het upgraden en het verduurzamen van Zalen- en partycentrum De Til, hoofdvestiging van De Til Groep.
De Raadzaal, ooit gebruikt als vergaderzaal door de toenmalige gemeente Giessenburg, is qua afmeting de derde zaal in het zalencomplex van Zalen- en partycentrum De Til. Sinds het bestaan van De Til in 1978, was de Raadzaal nooit verbouwd of aangepast. Naast het noodzakelijk onderhoud vonden wij het na 40 jaar tijd worden voor complete make-over. Niet alleen om weer te voldoen aan de wensen en verwachtingen van onze (toekomstige) gebruikers, maar ook om door te verduurzamen, in te spelen op de energietransitie.
De voorbereidingen voor de verbouwing waren al een jaar eerder in gang gezet. We wilden een (eet)zaal creëren met een restaurant look ’n feel: een moderne, sfeervolle zaal geschikt voor het houden van een avondvullend buffet of (kleinschalige) bruiloften/partijen. Met deze opdracht is onze architect aan de slag gegaan en heeft een ontwerp gepresenteerd waar we direct enthousiast van werden.
De verbouwing bestond uit een aantal fasen: in de eerste fase zijn de vloer en het dak volledig geïsoleerd. Dit is gedaan door een dikke laag polyurethaan aan de onderkant van zowel de vloer als het dak aan te brengen. Vervolgens zijn de dekvloer, het kozijn, het podium, en de karakteristieke schouw verwijderd. De opbouwfase bestond uit het aanleggen van de vloerverwarming, het storten van de betonvloer en het plaatsen van de vliesgevel. In de afbouwfase zijn de twee koven afgetimmerd, de wandbekleding aangebracht, de verlichting geïnstalleerd en de overige installaties operationeel gemaakt. Al deze werkzaamheden zijn binnen een recordtijd van 6 weken uitgevoerd.
Het resultaat is een sfeervolle zaal met een gedurfde aankleding en inrichting. Gedurfd, omdat er gebruik is gemaakt van niet conventionele wandbekleding in de vorm van laminaat en PVC. De dekvloer is ‘gewoon’ van beton, gevlinderd en voorzien van een (bescherm)laag. Bovendien is er in de vloer een kleurrijke LED-strip verwerkt en zorgen een aantal LED grondspots voor kleur op het plafond. De zaal heeft een aantal eyecatchers, zoals de design LED-verlichtingsringen in de twee ‘puntjes’, het Jan Steen tafereel op de wand van de onzichtbare berging en de op maat gemaakte buffettafels. Dat laatste is bovendien op wielen uitgevoerd, dus gemakkelijk aan de kant te plaatsen of in te zetten in andere delen van het pand.
Voor de inrichting hebben we nieuw meubilair uitgekozen. De stoelen, met armleuning, hebben een comfortabele zit en zijn in drie uitvoeringen gestoffeerd. De tafels hebben een stevig blad met een hout look. Anders dan we in onze andere zalen gewend zijn, proberen we in de Raadzaal zoveel mogelijk een vaste opstelling te houden.
De vernieuwde Raadzaal, de naam is hetzelfde gebleven, is natuurlijk inzetbaar voor een breed palet aan activiteiten, maar in het bijzonder voor wie een meerjarig huwelijksfeest wilt vieren in de vorm van een avondvullend buffet voor een gezelschap tot 80-90 personen ongeveer en op zoek is naar een sfeervolle en luxe zaal. Kleine bruiloften of recepties zijn ook heel goed mogelijk tot een aantal van 110-120 personen. Daarnaast gaan we de zaal inzetten als eetzaal voor de bruidsparen met hun daggasten die voorafgaand aan hun bruiloft of receptie de maaltijd nuttigen.
Ook aan onze zakelijke klant is gedacht. Zo is de zaal voorzien van alle moderne voorzieningen zoals een beamer en projectiescherm met aansluitmogelijkheden voor een laptop en natuurlijk, airco, zodat het ook in de warme zomermaanden heerlijk vertoeven is.
De nieuwe Raadzaal is vooral een ‘groene’ zaal. De vloerverwarming wordt elektrisch gestookt door middel van een warmtepomp en alle verlichting is in energiezuinige LED uitgevoerd. De benodigde elektriciteit wordt onder zonnige omstandigheden opgewekt door de zonnepanelen op het dak, die reeds een jaar eerder al zijn aangebracht. In 2015 hadden we met de opening van het vergadergedeelte al een derde van de gebouwoppervlakte omgezet van gas- naar elektrisch gestookte verwarming. Nu kunnen we ook het gedeelte van de Raadzaal, inclusief de nabij gelegen 2e Foyer, hieraan toevoegen. De transitie van gas naar elektriciteit is nu nog optioneel, maar het lijkt erop dat de regelgeving zich beweegt naar 100% gasvrij en daar willen we nu al op voorsorteren.
Naast alle duurzame toepassingen zijn zes armaturen en een groot gedeelte van de plafondplaten afkomstig uit het in 2017 afgebroken dorpshuis De Hoeksteen uit Hoogblokland. Hiermee hebben we ook een klein stukje invulling gegeven aan het principe van ‘circulair bouwen’.
Benieuwd wat de vernieuwde Raadzaal voor u kan betekenen of wenst u meer informatie? Neem gerust contact en we vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn.